Går sverige till VM?

 

Det svenska landslagets väg mot Rio de Janeiro 2014 inleddes 11 september mot Kazakstan. Trots dåligt spel av Sverige gav Rasmus Elm och Marcus Bergs mål det svenska laget en bra start i jakten på en VM-biljett. Även om det blev seger för Sverige fick man inte den start man hade önskat sig.

Förbundskaptenen Erik Hamrén hade hamrat in tålamod som ett nyckelord för att få hål på Kazakstans försvar, det saknades helt. Svenska laget såg förvirrat ut och skapade nästan inga chanser alls, publiken började visa sitt missnöje med att bua och vissla. Zlatan Ibrahimovic visade vad han tyckte om första halvlek när han drämde bollen högt upp på läktaren vid halvtidssignalen. Fortsättningen blev inte mycket bättre fast Marcu Berg gjorde 2-0 i fjärde tillläggsminuten. Den 12 oktober väntar Färöarna och 16 oktober det stora testet mot Tyskland.

Sverige är lottad i en grupp med storfavoriten Tyskland medan Irland och Österrike också vill åt andraplatsen som ger play off. Väl där krävs tur med lotten. Jag tror tyvärr att det inte är realistiskt att vi når VM i Brasilien 2014. Sverige har i princip samma lag vi hade under EM och dras med samma positionsproblem- högerbackplatsen, ett nykomponerat mittbackspar och vänsterkanten i första hand. Det går inte heller att kräva att svenska landslaget skall ta sig till VM efter VM som på Söderbergs och Lagerbäcks tid. En redan åldersstigen trupp har blivet ett år äldre. Det räcker inte heller med en Zlatan i truppen, vi hade behövt två till tre Zlatan för att ha någon chans.


Sveriges Grupp i VM-kvaletSpelschema

11 september 2012:     Sverige-Kazakstan
 12 oktober 2012:       Färöarna-Sverige
 16 oktober 2012:       Tyskland-Sverige
 3 mars 2013:             Sverige-Irland
 7 juni 2013:               Österrike-Sverige
 11 juni 2013:             Sverige-Färöarna
 6 september 2013:    Irland-Sverige
 10 september 2013 : Kazakstan-Sverige
 11 oktober  2013:    Sverige-Österrike
 15 oktober 2013:     Sverige-Tyskland


Fifas Regler för VM-kvalet

I gruppspelet avgörs ställningen i varje grupp som följer
a) Flest antal vunna poäng i gruppen b) målskillnaden i gruppen c) flest gjorda mål.
Om två eller fler lag är lika efter de treovan nämnda kriterierna, ska deras positioner bestämmas på följande sätt d) flest antal vunna poäng i inbördes möten.


Vi rekommenderar följande bookmakers för spel på Fotbolls VM:

Gå till Unibet och få 120% bonus upp till 1200 kr...

Gå till Betsson och få 100% bonus upp till 1000 kr…

Gå till Betway och få ett riskfritt spel på upp till 500 kr...Tillbaka till Svenska Odds - Betting på Nätet...

 

 

 

 

site stats