Poker är bra för karaktärsutvecklingen

 

Det finns många aspekter av poker som man kanske inte tänker på eller är medveten om när man inte har bekantat sig med spelets psykologiska aspekter som är bra för karaktärsutvecklingen. Här ska dessa aspekter belysas.

Spelet har en stor utbredning över hela världen. Presidenter och kungar ägnar sig åt detta kortspel som nöje och rekreation, och för skickliga personer kan spelandet leda till en karriär som professionell kortspelare och dessa lever uteslutande på inkomsterna från sina vinster. Faktum är att skicklighet inom spel räknas som en merit vid till exempel anställningsintervjuer i de fall arbetsgivaren förstår spelets alla finesser och vilka karaktärsdrag en stark spelare är i besittning av.

För att bli skicklig vid borden behöver man vara i besittning av vissa karaktärsdrag. Dessa karaktärsdrag kan man utveckla genom att satsa seriöst på sitt spel.

Disciplin är det första karaktärsdrag man behöver utveckla för att göra bra ifrån sig vid spelborden. Anledningen till detta är att man måste ha självkontroll för att inte "tilta", d.v.s. tappa fattningen. Pokerface är ett begrepp som används. Det är viktigt att man inte låter sig ryckas med känslomässigt vid borden och avslöjar sin spelstil genom ansiktsuttryck och reaktioner. Självdisciplin är således en god egenskap att utveckla.
Tålamod är en annan karaktärsegenskap man bör vara i besittning av för lyckat kortspel. En dålig kortspelare är med på fler händer än vad korten egentligen duger till. Man måste veta när man ska slänga sina händer och man måste också ha tålamodet att lägga sig och vänta på goda händer. En förlorande spelstil innebär att man sitter med i spelet med odugliga händer, tar stora risker och lider förluster vid borden.
Man måste vara en god strateg och kunna, samt hålla reda på, spelreglerna som gäller inom den kortspelsvariant som äger rum vid bordet. Planeringsförmåga och förmågan att ta snabba, välavvägda beslut är mycket värda vid spelborden.
Money management är förmågan att förvalta sin ekonomi vid spelborden. Den här förmågan värderas speciellt högt i många sammanhang utanför spelmiljön. Att kunna beräkna det mest ekonomiska sättet att förvalta sin stack av pengar vid spelborden följer troligtvis med utanför casinot och påverkar all form av hantering av pengar i såväl vardagsliv som yrkesliv och affärer.
Frågan är om detta är egenskaper man behöver vara i besittning av för att lyckas inom kortspelande eller om det är egenskaper som utvecklas genom spelet. Det är säkerligen den sista slutsatsen som är den sanna.

Det finns massor av bra spelbolag för poker på nätet. Nedanstående är mina favoriter.

 

Spelbolag

Poker Bonus

Gå till...

betwaythumb

Betway

200% upp till 7500 kr

Betway

betsafesmall

Betsafe

upp till 1000 EUR

Betsafe

nordicbet

Nordicbet

upp till 2000 EUR

NordicBet

betssonthumb

Betsson

upp till 2000 EUR

BetssonTillbaka till Svenska Odds - Betting på Nätet...


 
 

site stats