Elias Pettersson Sveriges hetaste hockeyspelare!

 

Elias Pettersson är Sveriges hetaste hockeyspelare just nu och det är smått ofattbart vilken succé och avtryck 20-åringen har gjort på sina första månader i NHL. Vald som femma i draften är frågan om inte de fyra andra klubbarna som inte valde succérookien när de hade chansen ångrar sig kraftigt.

Hans enastående prestationer har fått hela Nordamerika att stämma in i hyllningskören där det tyngsta orden kommit från Wayne Gretzky som beskrivit talangen som en kombination av han själv och Sidney Crosby, ett kvitto på den enorma succén. Lokal media i Vancouver har gått ut och redan börjat prata om att Elias Pettersson kan bli Vancouvers bäste spelare genom tiderna. Vart ska det egentligen sluta för den Sundsvallsfödde sonen?

Överlägsen etta av alla Rookies

På blott 26 matcher succéspelaren har Elias Pettersson stått för makalösa 30 poäng. Han har 15 mål framåt, 15 assist och ett plus/minus på 10. Det är överlägset bäst av alla Rookies i samtliga kategorier. Tvåan i rookie-poängligan är C.White på 19 poäng, alltså hela 11 poäng efter Elias. Trots att det bara är december har Elias stått för två 5-poängs matcher och är redan överlägsen favorit till Calder Memorial Trophy, priset till ligans bästa nykomling.

Trots att Elias är endast 20 år gammal har han redan etablerat sig minst sagt i världens bästa hockeyliga och det är svårt att säga vad det finns för stopp på svensken. Efter ett mål och fyra assists mot St Louis Blues hade hyllningskörerna inget slut. 
 
Regnat hyllningar till svensken

”Pettersson är redan nu på väg att bli den bäste spelaren i Canucks någonsin” lyste rubriken i en krönika av journalisten MacIntyr i kanadensiska sportsnet.

TSN-reportern Jeff Paterson fortsätter på Twitter:
”Daniel och Henrik Sedin hade en fempoängsmatch var. Tillsammans har de spelat mer än 2600 NHL-matcher. Elias Pettersson har två fempoängsmatcher. Han har spelat 26 NHL-matcher.”

I mitten av November gick den största utav alla, världens bäste hockeyspelare genom tiderna Wayne Gretzky, ut och hyllade Pettersson med en smickrande jämförelse:
”Att se den här unga killen komma in och underhålla publiken genom att bjuda på en show varje kväll för publiken är enbart positivt för vår sport. Jag har fått chansen att se honom vid ett par tillfällen och han är så rolig att titta på, han spelar med så mycket passion” säger Gretzky i en radiointervju för den kanadensiska radiostationen SN 650.

I samma intervju jämförde Gretzky också svensken med honom själv och sa att han såg många likheter med sig själv i Elias som till exempel blicken för spelet och förmågan att hitta smarta lösningar ute på rinken.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 

Spelbolag

Odds Bonus

Gå till...

Betsafe

100% upp till 1000 kr

Betsafe

Nordicbet

100% upp till 2500 kr

NordicBet

Betsson

100% upp till 2500 kr

Betsson

ComeOn

200% upp till 1000 kr

ComeOn

MrGreen

100% vinstboost upp till 5000 kr

MrGreen

Redbet

1000 kr gratisspel

Redbet

Betway

100% upp till 1000 kr

Betway

888sport

100% upp till 1000 kr

888sport

Unibet

200% upp till 2000 kr

Unibet

Expekt

Riskfritt spel 2000 kr

Expekt

Betfair

450 kr gratisspel

Betfair


18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller18-10-25   Premier League – De slåss om ligatiteln
Manchester United gör sin svagaste säsong sedan 80-talet och när en fjärdedel av serien är spelad ligger Mourinhos mannar på plats tio i tabellen, nio poäng efter serieledande Manchester City. Liverpool har klättrat upp som en rejäl titelkandidat och Arsenal har rejäl luft under vingarna med tio raka segrar i alla turneringar, varav sju raka vinster i ligaspelet.   Läs mer...Tillbaka till Svenska Odds - Betting på Nätet...

  

site stats